ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Su Arıtma Cihazının Olmazsa Olmazı… NSF Belgesi…

    Su Arıtma Cihazının Olmazsa Olmazı… NSF Belgesi…

    Uzmanlar, su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında NSF belgesini gösteriyor. Peki nedir bu NSF belgesi?

    NSF belgesi, gıda ve su ürünlerinde hijyenik şartların sağlandığını gösteren ve hemen hemen tüm dünyada geçerli olan prestijli bir sertifikadır. 1944 yılında kurulan National Sanitation Foundation (NSF) tarafından verilen bu sertifika, su arıtma cihazlarında kullanılan plastiğin insan sağlığına uygunluğunu, su ile teması durumunda insan sağlığına zarar vermeyeceğini gösterir. 

    Bu durum sadece su arıtma cihazını değil, tüm plastik aksamı ve yedek parça ile filtreleri de ilgilendirir. Zira su arıtılırken sadece depolandığı alanda değil, suyun geçtiği ve filtrelendiği alanda da plastik kısımlar bulunur. NSF belgeli su arıtma cihazlarında su filtrelerden geçip temizlenirken ve sonrasında kullanım için depolanırken temiz ve güvenli alandadır. 

    NFS belgesi olmayan su arıtma cihazları insan sağlığına zarar veriyor…

    Plastik malzemelerin ısınma ve soğuma ile bazı mikro parçaları suya karışır. Bu mikroplastikler insan vücudunda adeta bir mıknatıs etkisi yaparak vücuttaki zehirli maddeleri kendine çeker. DNA mutasyonundan kansere kadar pek çok hastalığa zemin hazırlayan bu durum cilt hastalıkları, doğum anomalileri, obezite ve bilişsel gelişim bozukluklarına yol açabilmektedir. 

    Mikroplastikler gözle görülmeyecek kadar küçük plastik parçalarıdır. İçtiğimiz suya karışır. Sürekli hareket halindedir. Su, dışkı, atık su ile denizlere ulaşır. Yapılan araştırmalara göre okyanuslarda yaşanan hayvanların vücutlarında bile mikroplastikler görülebilmektedir. 

    Anne karnındaki bebekte mikroplastiklere rastlandı…

    2020 yılında Roma’da San Giovanni Calibita Fatebenefratelli Hastanesi’nde yapılan bir araştırma geldiğimiz noktanın ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi. Plastik parçacıkları, normal hamilelik ve doğum geçiren dört sağlıklı kadının plasentasında bulundu. Bu parçacıklara, plasentanın hem anne hem de fetüs tarafında, ayrıca fetüsün geliştiği plasentanın içinde de rastlandı. Parçalıkların her biri 10 mikron büyüklüğündeydi. Bu büyüklük plastik parçalarının kan yoluyla taşınabileceği anlamına geliyor. 

    Plastik içmeyin!

    Aslında bu son örnek, etrafımızın plastiklerle nasıl sarıldığını gösteriyor. Bu yüzden, hiç değilse içtiğimiz sudan emin olmak hakkımız değil mi?  

    Gözle görülmeyen plastik parçacıklarının suyunuza karışmasını istemiyorsanız su arıtma cihazı alırken NSF belgesi olduğunu mutlaka sorgulayın. Ayrıca filtre değişim dönemlerinde de tercih ettiğiniz filtrenin NSF belgeli olması gerektiğini unutmayın.