ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Son Teknoloji Ters Ozmoz ile Suyun En Kalitelisi

    Son Teknoloji Ters Ozmoz ile Suyun En Kalitelisi 

    Su arıtma cihazları, arıtma sistemleri; suyu partiküllerden, istenmeyen kirletici ve kokulardan arındırmak üzerine kurulmuştur. Dünyada yaygın olarak kullanılan reverse osmosis yani ters ozmoz da arıtma sistemlerinden biridir.

    Ters Ozmoz Nedir? 

    Ozmoz olayı, doğada canlılar ve bitkiler üzerinde meydana gelen, su ile ilgili doğal bir olaydır. Suyun, çözünen maddelerin az bulunduğu ortamdan çözünen maddelerin yoğun olarak bulunduğu ortama geçişi olarak da tanımlanabilir.

    Ters ozmoz ise bir membran teknolojisi olup osmotik basınç kullanılarak, mineralce zengin olan suyun, yarı geçirgen bir membranın diğer tarafına mineralleri azaltılmış olarak geçirilmesi işlemidir. Suyun içerisinde bulunan birçok mineral, bakteri ve virüs; yüzde 99 saflığa kadar bu yöntem ile süzülebilmektedir.

    Ters ozmozda, konsantrasyonu fazla olan sıvı tarafından bir basınç uygulanarak sağlanacak ters akış ile yoğunluğu fazla olan sıvı içerisinde bulunan mineraller, tuzlar ve organik maddeler, membran bir tarafında bırakılarak diğer tarafa; yoğunluğu daha az tuzlar vs. arındırılmış bir sıvı olarak geçirilir. 

    Şebeke Suyu İçime Uygun Mu?

    Şebeke suları kimi yerlerde içime uygun ve sağlıklı olabilir. Burada suyun depolandığı ve arıtıldığı tesis, suyun takip ettiği boru hattının temiz ve sağlıklı olması, evdeki şebekenin şartlara uygun olması gibi hususlar önemlidir. Şebeke aracılığı ile uzun bir yoldan evinize kadar gelen su genel kullanıma uygun olsa da içime uygun olması için ters ozmoz sisteminden geçirilmesi tercih edilebilir. Su arıtma cihazlarında kullanılan ve şebeke suyunu temiz, sağlıklı, lezzetli içme suyu haline getirmekte iyi ve etkili yöntem olan ters ozmoz kullanılabilir. 

    Ters Ozmoz ile Her Zaman Taze Su

    Suyu istendiği zaman, ihtiyaç miktarı kadar arıtan cihazlar, böylece her zaman taze su kullanılmasına imkan tanır. Ters ozmozda kullanılan filtreler de önemlidir. Membran filtre, sediment filtre, karbon filtre ile temizlenen suyun mineral açıdan zenginleştiren bir filtreden de geçirilerek içime hazır hale gelmesi kalitesini arttırır. Filtrenin gözenekleri, sadece su moleküllerinin geçebileceği kadar küçüktür. Bu sayede sudaki tüm zararlı kimyasallar, bakteriler, parazitler, virüsler temizlenir. Musluğunuzdan temiz ve içime hazır su akar.