ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Sağlığınız İçin Su İçerken Sağlığınızdan Olmayın!

    Sağlığınız için su içerken sağlığınızdan olmayın!

    Vücut sağlığı için düzenli su tüketmek önemli ancak güvenilir olduğundan emin olmak şartıyla…

    Bağışıklık sistemini güçlü tutan, organların işlevini düzgün olarak yerine getirmesini sağlayan, vücuda zindelik, güç, kuvvet veren suyu tüketirken kaynağını da özenle seçmek, bilinçli şekilde araştırmak, seçici davranmak gerektiği yadsınamaz bir gerçek.

    Damacanalarda mikroplastik riski

    Günümüzde ambalajlı sular pek çok insan tarafından kullanılıyor. Ancak damacana sularının sağlık açısından pek çok risk taşıdığı biliniyor. Damacana suları, hem üretim ve satış hem de tüketimle ilgili birçok alanda riskler barındırıyor.

    Ekolojik olarak olumsuz etkileri bulunan damacana suları, plastik birikimine neden olarak hem toprağı hem havayı mikro plastiklerle kirletiyor. Doğrudan ve dolaylı olarak insan sağlığına zarar veriyor.

    Damacanada satılan sular, içinde bulundukları ambalajdan olumsuz etkileniyor. Suyun paketlenmesi esnasında veya kapağından; ayrıca sebile takılırken kapak kısmı delinerek mikroplastikler bardağa bulaşıyor, oradan da insan vücuduna ulaşıyor.

    Damacanaların serin, güneş almayan, kokusuz ve temiz yerlerde muhafaza edilmesi gerekiyor. Sıcak havalarda suların açık havada bekletilmesi sonucu güneş alması, damacana içine yabancı nesne veya pislik karışması, su satışı yapıla yerlerin ve dolum tesislerinin sık sık denetlenmemesi de diğer risk faktörlerinden.

    Sıcaklığın yanı sıra damacanaların taşınması sırasında meydana gelen zedelenmeler ve benzeri fiziksel nedenlerle de suya mikroplastikler karışabiliyor. Suyun renginde bozukluk, üretim ve son tüketim tarihi ile ilgili sorunlar görülebiliyor.

     

    Damacananın hijyeninden emin miyiz? 

    Markanın Sağlık Bakanlığı’ndan üretim izni alıp almadığından, kapağının ilk kez açıldığından emin olmak gerekiyor. Son tüketim tarihinin geçip geçmediği, kaç kez dolum yapıldığı tüm bu bilgilerin damacana üzerinde bulunup bulunmadığına dikkat etmek gerekiyor.

    Damacana suların satın alındıktan sonra da uygun şartlarda saklanması ve son tüketim tarihi geçmeden tüketilmesi önem taşıyor.

    Tüm bu riskler göz önüne alındığında, hem suyun sağlığı ve kalitesi hem de daha ekonomik olması yönüyle su arıtma cihazı kullanımına rağbet artıyor. Ters ozmoz teknolojili su arıtma cihazları özellikle tercih ediliyor.