ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Damacana Maliyetlerine Yetişmeye Çalışmayın!

    Damacana maliyetlerine yetişmeye çalışmayın!

    Su biter bitmez yeni sipariş vermek, siparişin gelmesini beklemek, her yeni siparişte zamlı fiyat ödemek… Damaca su tüketenlerin karşılaştığı sorunlardan bazıları. Üstelik sağlıklı su içip içmediğinden emin olamamak da cabası…

    Fiyatı en hızlı artan ürünlerden biri olan damacana suları, cepleri yoruyor. Damacana su tüketenler, her damacana siparişi verdiklerinde farklı fiyat duymaktan, damacana maliyetlerinde yaşanan fiyat artışına yetişmeye çalışmaktan yoruluyor.

    Cep yakan fiyatlar bütçeleri zorluyor

    19 litrelik damacana suyun fiyatının bir yıl içinde yaklaşık iki kat artarak 140 TL’ye dayandığı düşünüldüğünde, en temel ihtiyaçlardan biri olan suyun fiyatındaki bu artışlar mutfak masraflarını katlıyor. Fiyatlardaki artışlar bütçeleri zorluyor.

    Bir ailenin aylık minimum 5 damacana su tükettiği varsayılırsa aylık içme suyu gideri ortalama 500-700 TL’yi buluyor. 19 litrelik damacanadan yaklaşık 95 bardak su elde edildiği düşünüldüğünde, bir bardak suyun fiyatı yaklaşık 1-1.5 TL’ye çıkmış oluyor.

    Sağlığı riske atıyor

    Damacana suları, ekonomik olmayışının yanı sıra sağlık açısından da pek çok risk taşıyor. Damacana suların doğru şekilde muhafaza edilmemesi, güneş alması, içine yabancı nesne veya pislik karışması, içerdiği mikroplastikler, tesislerinin sık sık denetlenmemesi, üretim ve son tüketim tarihine uygun tüketilmemesi gibi faktörler; insan sağlığını riske atıyor.

    Tüm bu faktörler göz önüne alındığında su arıtma cihazlarının tercih edilmesi kaçınılmaz oluyor. Ters ozmoz sistemine sahip, suyu arıttıktan sonra mineral ekleyerek zenginleştiren, kaliteli suya musluktan kolayca ulaşma imkanı tanıyan su arıtma cihazlarına rağbet giderek daha da artıyor. Bir kez sahip olunup bakım ve filtre değişimleri düzenli olarak yapıldığı takdirde ömür boyu güvenle kullanılan su arıtma cihazları, bütçe dostu özellikleriyle bir adım öne çıkıyor.