ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Su İçeriği Yüksek Besinler ile Şifalanın

    Su içeriği yüksek besinler, sağlıklı bir yaşam tarzının vazgeçilmez parçasıdır. Su oranı yüksek besinler tüketmenin sağlık açısından pek çok önemli faydası bulunur. Ancak bu besinlerin suyun yerine geçmediği, günlük su tüketimine ek olarak tüketilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

    Su içeriği yüksek besinler, özellikle su içmeyi unutanlar veya yetersiz tüketenler için ekstra sıvı kaynağıdır, hidrasyonu destekler. Ancak suyun yeri her zaman ayrıdır.

    Su içeriği yüksek besinler, lif ve su içerdiklerinden hem düşük kalorili hem de tok tutan besinlerdir.

    Abur cubur yerine tüketilebilirler. Alıştırmalık olarak ideal olan bu besinler, gereksiz kalori alımını engeller.

    Bu besinler su ve lif içerdiklerinden bağırsak hareketlerini artırır, sindirim sisteminin düzenlenmesini destekler. Salatalık gibi alkali besinler mide asidini dengeleyerek mide yanmasını hafifletmeye yardımcı olur.

    Su içeriği yüksek besinler tüketmek, hücrelere su taşınmasını sağlayara cilt sağlığını da iyileştirir. Cildin kuru, kırışık ve mat görünümü azalır.

    Domates, karpuz gibi besinler toksinlerin atılmasını sağlayarak detoks etkisi yaparken, kavun ve portakal gibi meyveler özellikle egzersiz sonrası kaybedilen sıvıyı geri kazandırır. Dehidrasyon kaynaklı yorgunluğu gidererek enerji verir.

    Dehidrasyon konsantrasyonu bozabileceği için su içeriği yüksek besinler tüketmek bilişsek fonksiyonları da destekler.

    Potasyum içeren salatalık, karpuz gibi besinler vücudun sıvı elektrolit dengesini korumaya yardımcı olur.

    Su içeriği yüksek olan çilek ve domates, serbest radikallerle savaşır. Vitamin ve mineral içerikleri sayesinde vücuda antioksidan sağlarlar.

    C vitamini içeren portakal ve probiyotik içeren yoğurt da bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır.

    Toksin atılımını hızlandıran bu besinler, böbreklerin daha verimli çalışmasını sağlar.

    Özellikle sıcak iklimde yaşayanlar, sporcular, diyet yapanlar ile az su tüketen çocuk ve yaşlıların, su tüketimlerinin yanı sıra su içeriği yüksek besinleri de tüketmesi önerilir.

    Hangi besinler tüketilmeli?

    Karpuz, çilek, kavun, portakal ve şeftali gibi meyveler yaklaşık olarak yüzdo 90 oranında su içerirler. Karpuz yazın ideal bir besindir. Lif ve C vitamini içerir. Çilek antioksidan deposu, kavun potasyum ve A vitamini kaynağıdır. Portakal C vitamin ile bağışıklığı desteklerken, şeftali lifli yapısıyla tokluk sağlar.

    Salatalık, marul ve kereviz gibi sebzeler de yaklaşık yüzde 95 oranında su içeriğine sahiptir. Salatalık çok düşük kalorilidir. 1 kase salatalık sadece 16 kaloridir. Marul K vitamini içerirken, kereviz sinidirimi kolaylaştırır ve sodyum dengesine yardımcıdır. Domates de pişirilince artış gösteren likopen antioksidanı içerir. Yaklaşık yüzde 85 oranında su içeren yoğurt probiyotik etkisiyle bağırsak sağlığını desteklerken, sebze ve tavuk çorbaları da sıvı alımını artırır.

    Su içeriği yüksek besinleri salatalara ekleyerek, smoothie yaparak veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

    Su içeriği yüksek olan besinleri düzenli olarak tüketiyor olsanız da su içme alışkanlığınızı kaybetmemelisiniz. Su içeren yiyecek ve içecekler tüketmek hiçbir zaman suyu ayrı olarak tüketmenin yerine konulmamalıdır. Tüketilecek içme suyunun, doğru arıtma yöntemleri ile arıtılmış, zengin içerikli ve kaliteli olmasına özen göstermek önemlidir.