ÜCRETSİZ TANITIM
Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.
Adınız, Soyadınız *
İl Seçiniz *
İlçe Seçiniz *
Telefon *
Email *
Aura Cebilon
  • Arıtılan Suya Mineral Takviyesi Neden Önemlidir?

    ARITILAN SUYA MİNERAL TAKVİYESİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

    Su arıtma cihazı almaya karar verdiniz ama kafanız karışık… Sağlıklı bir vücut ve yaşam kalitesini arttırmak için içilen suyun miktarı kadar içeriğinin de önemli olduğu biliyorsunuz ama su arıtma cihazlarının mineralleri yok edip etmediği sorusuna da net bir cevap bulamıyorsunuz… 

    Tüm canlılar için hayati öneme sahip olan suyun içinde kalsiyum, magnezyum başta olmak üzere; potasyum, florür, sodyum gibi mineraller de bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar, bir yetişkin vücudunun yüzde 4’ü kadar küçük bir kısmını kaplayan minerallerin, sağlık için sayısız öneme sahip olduğunu ortaya koyuyor. Merkezi sinir sisteminin sağlıklı çalışmasından kemik sağlığına; saç, cilt, kalp sağlığına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar bedenin birçok fonksiyonu için son derece önemli olan mineraller ve vitaminlerin vücut için gerekli olan fonksiyonlarını gerçekleştirmesini de sağlar. 

    Uzmanlar, vücudun ihtiyacı olan minerallerin sağlanamadığı durumlarda mineral eksikliği yaşanacağını ve bu durumun da iştahsızlık, yorgunluk, kramp, halsizlik gibi yaşam kalitesini etkileyen sorunlara sebep olacağını belirtiyor.  

    Mineralle Zenginleşen Sağlıklı Sular

    Su arıtma cihazları, bilinenin aksine su içindeki mineralleri yok etmez. Aksine mineralli karbon filtreye sahip olan su arıtma cihazları, arıtılan temiz suya musluktan akmadan önce mineral takviyesi yaparak suyu zenginleştirir, pH oranını düzenleyerek musluk suyunu sağlıklı içme suyuna dönüştürür. 

    Ters osmoz teknolojisi barındıran su arıtma cihazları, sudaki tüm zararlı kimyasal, bakteri, parazit ve virüsleri temizleyerek saf su değil, ideal değerlere sahip su elde edilmesini sağlar. Bu sistem aynı zamanda suyun sertlik değerini de düzenler. İçime en uygun su sertlik değeri 6.5 – 8.5 pH aralığındaki sudur. Bu aynı zamanda Türk Standartları Enstitüsü tarafından da kabul edilen değer aralığıdır. Daha düşük sertlikteki sular içime uygun değildir.

    Bir Bardak Dolusu Su 

    Bardağınıza sadece su değil aynı zamanda sağlığınızı direkt olarak etkileyecek hayat kaynağı doldurduğunuzu unutmayın. Su arıtma cihazına karar vermeden önce filtrelerini araştırın, mineral filtresinin özelliklerini mutlaka sorun.